• RSS
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter

Important Posts

Meeting 006 Planning
Race For Whool
The Path to Anime

Playlist

The Tai Yugen Anthem

They Who Follow

Cbox

Category List

Recent Comments

Yibis One Piece Episodes

Tengen Toppa Gurren Lagann

Pure mannelijkheid gemengd met gigantische mecha's, humor en aanzienwekkende gevechten. Dat is TTGL.

Angel Densetsu

Kitano heeft het hart van een engel maar het uiterlijk van een demon. Deze korte anime is zo hilarisch dat ik me verplicht voel jullie te waarschuwen voor klaplongen.

Guilty Crown

Zeer goede, vloeiende animatie en geweldige effecten, als het verhaal ook nog mee wil zal dit een goede worden.

Persona 4

Een actie anime gefocust op de relaties van de personages die de spelreeks "Persona" heel nauwkeurig volgt.

Shiki

Een schokkende ervaring die je aan het begrijp "menselijk" zal laten twijfelen.

Verhaal:Deze anime speelt zich af in de Fumizaki Academy. Deze school heeft een uniek leersysteem, de klassen worden ingedeeld volgens de leerlingen hun score op het ingangsexamen zodat de slimsten terecht komen in klas A en de domste in klas F komen. Hoe hoger je rank van klas hoe beter je klas eruit ziet, van de totale luxe van klas A tot de uiteenvallende tafels van klas F.  Er is wel een systeem om betere klaslokalen te krijgen dat zijn de ESBs! Dit zijn gevechten tussen klassen gebruik makend van opgeroepen wezens of "Shoukanjuu" wiens kracht gebaseerd is het resultaat van de vorige test van de oproeper. De anime gaat ook ovet klas F en vooral over Akihisa Yoshii, de idioot die zo dom is dat deze anime waarschijnlijk naar hem vernoemd is.

Dat daar is zo'n beetje het volledige verhaal, nee serieus, die synopsis is de helft van het plot. Dom verhaal? Ja, nou en? De setting wordt perfect gebruikt, de anime neemt zichzelf zeker niet te serieus en wanneer ze dit wel doen is het gewoon al te grappiger. Het wiel wordt niet heruitgevonden, je zal alles wat je te zien krijgt wel ooit eens in een andere anime, manga, film boek of wat dan ook gezien hebben. Nogmaals, doet dat er toe? Helemaal niet want dit ding blijft hilarisch!

Animatie:De animatie is vrij standaard, vloeiende bewegingen, standaard achtergronden, niets schokkend, gewoon wat er vandaag de dag verwacht wordt van een anime. Er worden vaak felle, simpele effecten gebruikt die soms uit een kindershow lijken te komen maar deze voegen allemaal toe aan het hele game achtige gevoel. Dit gevoel wordt zeker beklemtoont in tijdens de ESBs.

Personages:Prachtige stereotypes! Meestal vertrekt mijn gezicht al bij de gedachte aan een cast waarvan elk personage wel in 100 andere animes zou passen zonder veel te veranderen maar hier worden ze perfect uitgevoerd. We hebben onze idioot waar ik al over verteld heb, de pervert, de ingetogen schoonheid, het platte en gewelddadige meisje en zelf een trol, want Yuji kan soms echt moeilijk anders beschreven worden. Hun relaties zijn perfect en kunnen vaak voor de meest hilarische gesprekken zorgen.

Algemeen:Dit is een domme serie. Met zijn simpele animatie, halfbakken verhaal en stereotypes kan het moeilijk anders beschreven worden. Maar daarom houden we ervan! Het halfbakken verhaal betekent trouwens niet dat je niet opgetogen zult uitkijken naar de conclusies, mee zult vrezen bij problemen en niet mee zult joelen bij de overwinningen! Trouwens, er zit wat ecchi in deze show maar anders dan bij de meeste is de ecchi eerder een aanleiding voor wat comedie dan andersom zoals bij de meeste series.

Aanraders:
Ouran High School Host Club heeft een gelijkaardige spottende humor, alhoewel Baka to Test to Shoukanjuu eerder met Shounen spot en en OHSHC eerder op Shoujo focust slagen ze er beide goed in om met anime en clichés in het algemeen te spotten. Ze hebben beide een gelijkaardige sfeer, als je genoot van de ene zal je de andere ook goed vinden.



PS: Het werd tijd dat er weer een post over anime kwam...
It's a TRAP!

3 Responses so far.

  1. ik ben het ook ant kijke en het is echt hillarisch

  2. Zomaarwat says:

    So its just like Yugioh GX?

  3. SamRai says:

    No, entirely not. It's a lot funnier, there are no weird rules to the exam summoning battles, they don't take themselves to seriously. The main characters greatest concern isn't being sucked into the dark realm but instead not being able to afford ramen.

Leave a Reply