• RSS
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter

Important Posts

Meeting 006 Planning
Race For Whool
The Path to Anime

Playlist

The Tai Yugen Anthem

They Who Follow

Cbox

Category List

Recent Comments

Yibis One Piece Episodes

Tengen Toppa Gurren Lagann

Pure mannelijkheid gemengd met gigantische mecha's, humor en aanzienwekkende gevechten. Dat is TTGL.

Angel Densetsu

Kitano heeft het hart van een engel maar het uiterlijk van een demon. Deze korte anime is zo hilarisch dat ik me verplicht voel jullie te waarschuwen voor klaplongen.

Guilty Crown

Zeer goede, vloeiende animatie en geweldige effecten, als het verhaal ook nog mee wil zal dit een goede worden.

Persona 4

Een actie anime gefocust op de relaties van de personages die de spelreeks "Persona" heel nauwkeurig volgt.

Shiki

Een schokkende ervaring die je aan het begrijp "menselijk" zal laten twijfelen.

Verhaal:Een Japanse jongen gaat naar het fictieve Saubure als uitwissilingsstudent. Saubere is een land vol met legendes, mysteries en horror verhalen. Hier ontmoet hij Victorique, een geniaal en mysterieus meisje waarmee hij samen mysteries oplost en steeds meer over Victorique's verleden.

Het verhaal is erg goed, de opgeloste mysteries verdwijnen niet zomaar en blijven een invloed op de serie en wereld hebben. De mysteries zijn ook erg goed uitgewerkt behalve dat de kleinere mysteries in het begin vaak met deus ex machinas worden opgelost. De meeste mysteries worden niet opgelost door het vinden van een klein detail dat een grote "clue" blijft te zijn. De meeste informatie wordt snel gegeven en de mysteries worden opgelost door een goede dosis logica in plaats van vergezochte mechanismes. Enkel het einde is wat gerushd en plots, niet dat het slecht is, het snelle tempo maakt het juist spannender maar daarom is de finale minder intens.

Animatie:De animatie is stijlvol en slaagt er goed in de periode weer te geven.

Personages:Er zou een naam moeten bestaan voor het typische personage dat Victorique is. Een bazig meisje met een voorliefde voor één bepaald soort eten die enorm sterk, enorm slim of op een andere manier mystiek en magisch is. We kenner er talloze van deze soort, enkele voorbeelden zijn Shana van "Shakugan no Shana", Dalian van "Dantalian no Shoka" en Merry van "Yuumekui Merry". Nog iets is dat dit soort personage nooit zomaar hulp van haar mannelijke tegenspeler zal aanvaarden. Terug naar Gosick, victorique is zo'n typisch personage maar met natuurlijk haar eigen kenmerken erin, ze is zeker niet zomaar een stereotype en het feit dat haast heel dit deel over haar volgepraat heb en nog niets over het hoofdpersonage gezegd hebt zou dat moeten bewijzen.  Elk personage is standvastig gemaakt en Kujo toont verbazend veel personaliteit voor zijn soort hoofdpersonage. De relaties tussen iedereen bloeien en evolueren tijdens de series dus dit is iets waar "Gosick" de bal niet misslaat.

Algemeen:
Goed voor iedereen die van een stevig verhaal, logische truccen en mysteries houdt.

Aanraders:Als je deze anime goed vond dan zul je de volgende ook goed vinden en andersom.

"Dantalian No Shoka" en "Kamis-sama no Memochou". De eerste draait om gevaarlijke boeken met magische krachten en de ander om een vrouwelijke detective die met het internet mysteries oplost. Beide hebben als heldin personages die enorm veel op Victorique lijken en "Kami-sama no Memochou" wordt wel eens "Gosick" in een moderne setting genoemd.

3 Responses so far.

  1. Razorhead says:

    Sinds ik Dantalian no Shoka niet zo goed vind, skip ik deze maar :/

  2. SamRai says:

    Waar heb je het over? Dantalian No Shoka was meesterlijk, nou ja, wanneer ze tenminste echte arcs toonden en niet dat één aflevering gedoe. Ik vond Dantalian No Shoka eerder een intro voor een 2e seizoen. Het einde van DnS stak tegen maar als er een vervolg komt wordt dat vergeven. Ik dacht dat je deze wel goed zou vinden aangezien je graag Detective Conan leest. Dit is detective Conan met een plot en geen enorm vergezochte oplossingen.

  3. Razor ik vind het beter dan Dantalian, het is echt de moeite waard om het te bekijken. dus bekijk het!

Leave a Reply