• RSS
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter

Important Posts

Meeting 006 Planning
Race For Whool
The Path to Anime

Playlist

The Tai Yugen Anthem

They Who Follow

Cbox

Category List

Recent Comments

Yibis One Piece Episodes

Tengen Toppa Gurren Lagann

Pure mannelijkheid gemengd met gigantische mecha's, humor en aanzienwekkende gevechten. Dat is TTGL.

Angel Densetsu

Kitano heeft het hart van een engel maar het uiterlijk van een demon. Deze korte anime is zo hilarisch dat ik me verplicht voel jullie te waarschuwen voor klaplongen.

Guilty Crown

Zeer goede, vloeiende animatie en geweldige effecten, als het verhaal ook nog mee wil zal dit een goede worden.

Persona 4

Een actie anime gefocust op de relaties van de personages die de spelreeks "Persona" heel nauwkeurig volgt.

Shiki

Een schokkende ervaring die je aan het begrijp "menselijk" zal laten twijfelen.

Gebaseerd op de afleveringen tot aflevering 3.

Verhaal: Het hoofdpersonage is een uitwisselingsstudent (uniek concept!) en gaat naar een stad vol mysteries. Er gebeuren vreemde moorden en om middernacht spelen er rare televisie programma's.
De hoofdpersonen ontdekken dat ze via de tv in een andere wereld kunnen komen die gevuld is met schaduwen, monsters dus. Hier ontdekken ze ook speciale krachten binnen hun waarmee ze persona's kunnen oproepen.

Het verhaal is een exacte overname van het spel wat een goede zet is aangezien het verhaal van het spel erg goed werd ontvangen. Waar ze precies heen willen is nog niet duidelijk en er is nog niet veel te zeggen over het verhaal. Het concept is mooi maar er is niets nieuws onder de zon.

Animatie: Het is duidelijk dat ze erg hun best doen om anders te zijn dan de rest. Daar slagen ze wel in maar of dit beter is valt over te discussiëren, in het begin steekt het wat tegen maar zodra je eraan went is er niets eer te klagen.

Personages: De meeste personages zijn erg goed, er zijn momenten waar je zult denken "zo voel ik me ook", en je zult aspecten van jezelf in hun erkennen. Dat moet wel want na de 2e afmevering zal je inzien dat de personaliteiten enorm belangijk zijn. Er is slechts één groot minpunt: het hoofdpersonage. Hij gedraagt zich misschien wel een beetje teveel als zijn tegenhanger van het spel want hij zegt niet veel meer dan hem. Hij zegt meestal maar een woord of vijf en toch lijkt dit enorme reactie van de andere personages uit te lokken wat natuurlijk voelt in een spel maar omslachtig is in een anime. Het is alsof ze een serie van link maken maar hem niet meer laten zeggen dan :"Graah!", "Woa!h", en "Aargh!.

Algemeen: Er zit een zekere voortgang in het verhaal, hij gaat niet te snel of te traag maar door de huidige ontwikkeling lijkt hij richting een "Monster of the week" te gaan. Als ze daaruit stappen kan dit een solide anime worden.



PS: jammer genoeg gaat de meeting op de 31ste niet door.


3 Responses so far.

  1. Je bent "HUAAAAAHHHHH" vergeten...

  2. Razorhead says:

    Zal misschien eens kijken...

  3. Zomaarwat says:

    Zok! Arg! Bam! Eek! [Explosie]!

Leave a Reply