• RSS
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter

Important Posts

Meeting 006 Planning
Race For Whool
The Path to Anime

Playlist

The Tai Yugen Anthem

They Who Follow

Cbox

Category List

Recent Comments

Yibis One Piece Episodes

Tengen Toppa Gurren Lagann

Pure mannelijkheid gemengd met gigantische mecha's, humor en aanzienwekkende gevechten. Dat is TTGL.

Angel Densetsu

Kitano heeft het hart van een engel maar het uiterlijk van een demon. Deze korte anime is zo hilarisch dat ik me verplicht voel jullie te waarschuwen voor klaplongen.

Guilty Crown

Zeer goede, vloeiende animatie en geweldige effecten, als het verhaal ook nog mee wil zal dit een goede worden.

Persona 4

Een actie anime gefocust op de relaties van de personages die de spelreeks "Persona" heel nauwkeurig volgt.

Shiki

Een schokkende ervaring die je aan het begrijp "menselijk" zal laten twijfelen.

Deze anime is haast zonder twijfel de beste shounen. Het heeft personages waar men naartoe groeit, om geeft en momenten van vreugde en pijn mee deelt. Hunter x Hunter, de x wordt niet uitgesproken, doorbreekt haast alle clichés die we vandaag in zoveel shounen te zien krijgen. Wanneer je dan toch iets ziet wat je al vaak in andere verhalen gezien hebt gezien dan kun je er zeker van zijn Hunter x Hunter de eerste was die het gebruikte.


"Hunters" zijn mensen die dieren beschermen, op schatten jagen, magische voorwerpen beschermen of gewoon alles doen om hun dromen te volgen. Om dit te doen hebben ze een hunter licentie nodig die ze slechts kunnen krijgen in het hunter examen waar slechts een enom kleine groep mensen in slagen.

De animatie lijkt meestal slechts middelmatig, maar wanneer er een actiescène start wordt de animatie vele malen beter. Wanneer dit gebeurt kunnen de prachtige beelden de vloer aan vegen met vele modernere animes. De actiescènes zijn kort, intens en direct. Er wordt niet urenlang geschreeuwd zoals in Dragonball, technieken worden ook niet constant gespamd en het is geen spelletje van om de beurt poweruppen zoals in Bleach.

Vaak zijn de gevechten ook gevuld met mindgames en trucs. Hunter x Hunter is onvoorspelbaar en dit komt ook door de vele echte personages. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en verleden, iedereen heeft zijn doelen of juist de lak daaraan, hierdoor zou de anime nog jaren door kunnen gaan zonder te vervelen. Hierdoor kom ik ook bij het grootste probleem aan Hunter x Hunter. Het is te kort.

Ondanks de 62 afleveringen is het verhaal niet afgewerkt. Slechts in de laatste 10 afleveringen krijgen we toespelingen naar hoeveel er nog staat te gebeuren. Maar de manga is nog niet af, de mangaka Yoshihiro Togashi blijft tot de dag van vandaag voortwerken maar doe dit zeer onregelmatig. Hij brengt soms een paar volumes in een maand uit en kan dan een jaar lang niets meer doen.

Tot mijn vreugde ontdekte ik dat er van deze sporadische uitgaven al 8 OVAs gemaakt zijn die het verhaal voortzetten. Ook zou Madhouse de serie onder handen nemen dit jaar maar ze zouden niet zomaar voortdoen waar de OVAs eindigden maar helemaal vanaf het begin de serie voortzetten. Zoals FullMetal Alchemist: Brotherhood maar dan niet met een ander verhaal. Ikzelf zou liever hebben dat ze de serie voortzetten in plaats van zonder reden opnieuw te beginnen in plaats van nogmaals hetzelfde te doen. Als ze dan wat ongeziene scenes erin steken heb ik wel niets te klagen.

Downloads
Ep 01
Ep 02
Ep 03

Als je links wil bijdragen:

8 Responses so far.

  1. Razorhead says:

    Zal ik eens moeten bekijken, maar ik moet me eerst met FMA:B bezighouden.

    Goeie recensie weeral, niet op aan te merken.

  2. SamRai says:

    Ksnap niet waarom je het niet tegelijk bekijk...
    FMAB is geen anime om te spammen, je geniet er het meeste van met een max van 1 ep per dag van, Hunter x hunter is er dan weer wel één, zo'n 2 a 3 max zou ik zeggen. Maar met langere pauzes tussen de arcs.

  3. ik zou het wel willen kijke ma men pc moet gerepareerd worden :(

  4. Razorhead says:

    Hé cool, een upload-box.

    Nice, waar heb je dat gehaald ?

    (Retorische vraag, niet antwoorden)

  5. SamRai says:

    Beschuldig je iemand misschien Chubby?

    En Razor, dit is zo'n moment waar je faalt in communiceren...

  6. Razorhead says:

    Look over there ! It's a unicorn wearing a top hat !

    I'm on a lawnmower flying to Mars.

  7. SamRai says:

    Too much cleverbot?!?

  8. Zomaarwat says:

    Look! A distraction!

Leave a Reply